Etusivu >> Uutinen

Etusivulle Yhteystiedot JalkapallojaosEdustusNaiset Juniorit Yleistä Turnaukset
Uutinen - Kutosdivari kesätauolle, Juha Suomi haastattelussa

AC Sauvon kakkosjoukkueen pelaajavalmentaja Juha Suomi, kesätauko edessä Sauvolla seitsemän pistettä seistsemästä pelistä tyydyttääkö?
Tottakai, lähdimme maltillisilla tavoitteilla sarjaan, joukkueessa oli paljon vaihtuvuutta viime vuodesta ja ensinmäiset pelit olivat pientä takeltelua. Asetimme tavoitteeksi voittaa paikalliskamppailun Peimari Unitedia vastaan ja sen me teimme, joten periaatteessa nyt on neljä pistettä enemmän kuin suunnittelimme.

Kausi alkoi kahdella murskatappiolla, oliko usko koetuksella?
Ei missään nimessä, pelasimme kaksi ensinmäistä peliä ennakkosuosikkeja vastaan ja tulokset olivat mitä olivat. Mutta missään vaiheessa ei ollut epäilystäkään ettemmekö pystyisi voittamaan. Ponteva ja Halikkko pelien jälkeen saimme pisteen Somerolta ja sitten voitimme Peimarin.

Vieraspeleistä vain piste, missä vika?
Varmaan aika moni kutosdivari joukkue kärsii samasta ongelmasta eli vieraspeleihin vaikea saada porukkaa. 2 peliä pelattiin yhdellätoista miehellä ja kahdessa muussa pelissä oli yksi ja toisessa kaksi vaihtomiestä. Lisäksi viikkopeleihin emme saaneet puolustusvoimista vahvistuksia ja pari pelaajaa asuu päääkaupunkiseudulla joten viikkopeleihin ei heilläkään ollut asiaa. Mutta selittelyitähän nää kaikki vaan oon!

Mitkä joukkueet tekivät vaikutuksen?
Täytyy sanoa, että Ponteva oli erittäin hyvä, varsinkin niiden hyökkääjä Jonathan Brazier, joka teki seitsemän maalia kymmenestä meitä vastaan. Halikko oli myös kova joukkue ja täytyy vielä mainita Taalintehtaan Jäntevä, meitä vastaan ainakin oli todella hyvä joukkue vastassa.

Entäs kolmanteva oleva Peimari United?
Liikuttaa palloa ajoittain erittäin hyvin, mutta toisaalta välillä liikutetaan palloa ilman toiveita maalintekopaikoista. Lisäksi pelihuumori katoaa välillä mystisesti. Nuori joukkue jonka tavoitteena sarjanousu, mikä ehkä tuo hiukan paineita pelaamiseen. Mutta varmasti elokuun ensinmäisissä matseissa pisteitä tulee muiden joukkueiden ollessa vielä henkisesti ja ehkäpä fyysisesti kesäterasseilla. Ilman muuta taistelee vielä sarjanoususta.

Ketä AC Sauvon pelaajista nostaisit esiin kevään peleistä?
Ehdottomasti Ossi ja Petteri Kankare. Ossi on veemäinen pelaaja, joka saa vastustajat raivon partaalle ja ratkoo otteluita omalla panoksellaan, tietysti on vähän varoitusherkkä. Petteri on joukkueen kapteeni eikä syyttä, taistelee täysillä aina alusta loppuun, hyvä toppari. Lisäksi joukkueen maalivahti Jonne Haavisto oli erinomainen pelaamissaan otteluissa, kun Jonne ei ollut maalilla joukkue oli pulassa.

Miten harjoittelette kesätauolla?

Ei me olla tähänkään asti harjoiteltu, kuhan höntsäillään kerran viikossa, jos porukkaa riittää höntsäillään ympäri kesän jos ei niin sitten "harjoitellaan" omatoimisesti. Turha tässä on paineita ottaa, pelataan pelaamisen ilosta!

Mitä odotat syksyltä?
Paikalliskamppailua ja vielä kerran paikalliskamppailua! Tiedossa jälleen kuuma peli ja luulempa että vihollisleirissä ollaan vihaisia kevään kamppailun jäljiltä. Ehkäpä viime pelissä ei uskottu, että me pystyttäisiin voittamaan. Sama esitys mitä viimeksi oli ei todellakaan tule riittämään. Toivottavasti katsomassa rittää taas tungosta ja saadan hieno tapahtuma taas aikaseksi. Paljon puhetta ennen ottelua ja ottelun jälkeen niinkuin viimeksikin, suuria tunteita!!

Moni paikallisissa futispiireissä pitää sinua kylähulluna, miten kommentoit?
En myönnä, enkä kiellä! Sen verran täytyy sanoa, että ylpeydellä kannan Sauvon Urheilijoiden pelipaitaa!

Miten kommentoit väitettyä Peimari United antipatiaa?
Onhan sitä kiva saada pientä vastakkainasettelua aikaiseksi, tulee peleistä mielenkiintoisempia. Muutama kaveri ja naamatuttu pelaa joukkueessa joten pieni maaotteluhenki on aina paikallaan.

Lopuksi, miten veikkaat sarjassa käyvän?

1. Ponteva 2. FC Halikko 3. Peimari United 4. TaaJä 5.SaPeli 6. AC Sauvo 2 7. SoVo 8. Wilpas 3

Kiitos haastattelusta!
Kiitosta vaan haastattelijalle, hyvää kesää kaikille, elokuussa taas pallo keskelle ja paras voittakoon!

  Etusivu >> Uutinen